MÈTODE GTD (PRODUCTIVITAT I BENESTAR)

Getting Things Done. Aconseguir tenir les coses fetes.

Creat i desenvolupat per David Allen per ajudar a la gestió de la vida laboral i personal.

Els 5 passos clau són:

  • CAPTURAR
  • ACLARIR
  • ORGANITZAR
  • REVISAR
  • FER

CAPTURAR recopilant totes les feines a fer, totes les idees a executar, tot el que tenim en ment i que ens agradaria acabar anotant-ho en un document.

Quan tinguem CLARES aquestes anotacions, arriba el moment d’ORGANITZAR categoritzant cada una de les feines en base a si és urgent, prioritari i/o necessari.

Una vegada completades i actualitzades totes les feines que hem anat anotant, hem de revisar-les de nou i conscienciar-nos sobre què FER, només depèn de nosaltres.

COM? Allibera la teva ment, ANOTA SEMPRE EN UN MATEIX LLOC, SIGUI FÍSIC O VIRTUAL, categoritza i estableix prioritats, idees, feines, esdeveniments, llistes, activitats i encàrrecs.

No confiïs en la teva memòria, ALLIBERA LA MENT de pensaments innecessaris.

 


Si utilitzes un dispositiu digital ha d’estar sincronitzat amb tots els que utilitzis, i si és físic lo ideal seria portar-lo sempre al damunt.

Al tenir-ho tot anotat, la nostra ment deixarà de pensar en les feines que queden pendents, o que són urgents, aconseguint reduir l’estrès i alliberant un valuós temps per arribar a un estat mental més productiu.

 

DE QUINA MANERA UTILITZAR EL MÈTODE GTD:

  • Paper i llapis. Anota-ho tot en una agenda o sempre a la mateixa llibreta.
  • Aplicacions digitals: To Do List, Evernote, Facilething, Focus To Do, Trello, Notion, OneNote, Rome, Obsidian, RemNote, etc.

 

ACONSELLEM: La revisió DIÀRIA de les feines i projectes per anar veient quines s’han complert i poden ser eliminades, quines han guanyat urgència i quines poden esperar.

Incorpora aquest mètode i comprovaràs com s’allibera la teva ment i s’ordenarà la teva vida.

www.insideespais.es