LA TÈCNICA POMODORO

Treballar des de casa ja no es només l’hàbit un grup d’autònoms, a partir d’ara serà una nova manera de funcionar, hi ha empreses que ja han començat a aplicar el teletreball com una opció fixe, o bé alternant dies a l’ oficina i la resta des de casa.

Tanmateix Educació s’està plantejant la possibilitat de que la escola s’ adapti a  la formació on line parcial per tal de reduir el número d’ alumnes per classe.

Compartim amb vosaltres una tècnica que us ajudarà a fer més rentable i compatible el vostre temps de feina  o estudi a casa.

Un mètode molt eficaç per augmentar el vostre rendiment i que us permetrà acabar les coses a temps ;

Tècnica POMODORO:

  1. Divideix el temps que hagis de destinar a la feina en períodes seguits, sense cap distracció de 25 minuts.
  2. Fes una pausa de 5 minuts cada 25 minuts de feina.
  3. Cada quatre «pomodoros» complerts, ens podem premiar amb una pausa més llarga: 15 minuts.

Aquest mètode, és molt efectiu per que la limitació de la tasca a 25 minuts ens obliga a concentrar-nos totalment per tal d’assolir allò que ens hem proposat.

Ens assegurem intervals de descans per altres activitats, com fer trucades, mirar el mòbil, xarxes socials, atendre als nens, fer la compra, prendre un cafè, això ens permet disminuir l’ansietat  i la culpa, i augmentar la satisfacció de complir amb tots els objectius marcats.

En el cas de tenir reunions on line que s’allarguin, pots acumular el temps i compensar-ho després, és a dir si tens una reunió de 1 hora, quan acabis descansa 10 minuts , i així successivament.

La idea principal és posar el focus i tota la atenció en una sola tasca per tal de ser efectius, i en el temps de descans dedicar-te a altres activitats que també formen part del teu dia a dia.

Posar l’ atenció en allò que fas et permet gaudir més del teu temps.

La tècnica Pomodoro es diu així, en honor al cronòmetre de cuina en forma de tomàquet que s’utilitzava per cuinar.

insideespais.es